Şahane “tesadüf”ler sarmış, dört bir yanımızı…

04:0026/02/2016, Cuma
G: 13/09/2019, Cuma
Tamer Korkmaz

Çevik Bir, dönemin CIA Başkanı George Tenet ile gizlice görüşmüş ve 20 Şubat 1997'de Washington'dan “Balans ayarı yaptık” diye seslenmişti. Mister Çevik Bir, bu çıkışı yaptığında; “tesadüf” bu ya, Rahmi Koch da Amerika'nın başkentindeydi!



*


28 Şubat 1997 MGK'sından bir yıldan fazla bir süre sonra (23 Mayıs 1998) Mister Koch'a “42 yıl önce mezun olduğu” Johns Hopkins Üniversitesi tarafından “fahri doktora” unvanı verilmiştir.



Üniversitenin o dönemdeki dekanı, (sonradan gayrı meşru Irak işgalinin mimarları arasında yer alacak olan) Paul Wolfowitz'den başkası değildi. Wolfowitz, “Rahmi Koch'la iftihar ediyoruz”

diyordu!



*


Rahmi Koch, 2002 yılında “Türkiye'nin kurtuluşunun AB'ye üyeliğinden geçtiğini” ısrarla iddia etmişti…



2008'deki küresel finans krizinin ardından “Hasta Adam” diye anılan Euro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik yıkımı gördüğünde ise “Allah'a şükür ki, Türkiye AB üyesi değil!” diye konuşmuştu!



*


Küresel Baron David Rockefeller'ın kankası Rahmi Koch, ABD'nin Irak'ı işgalinden üç ay kadar önce (26 Aralık 2002) “Türkiye'nin mutlaka ABD'nin yanında yer alması gerektiğini” söylüyordu…



*


Mister Koch'un bu sözlerinden iki buçuk ay kadar evvelinde (7-8 Ekim 2002), TÜSİAD heyeti Washington'ı ziyaret etti. Richard Perle, Alan Makovsky, Henry Barkey gibi derin isimlerle bir araya geldiler.



1 Mart 2003'teki tezkerenin reddedilmesinden sonra şoka giren TÜSİAD heyeti, bir defa daha Washington'a giderek bu kez ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'le görüşmüştü! (27 Mayıs 2003)



*


Bu görüşmenin iki ay öncesinde ise (27 Mart 2003) o dönemde Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Milliyet…



İlk sayfasından, şu “savaşçı” başlığı atmıştı:



-TÜSİAD'ın Tomahawk'ı!



*


Başta dönemin TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan olmak üzere işadamları da, o esnada henüz beş ayını bile doldurmamış AK Parti hükümetini şu sözlerle hedef almışlardı: “Hazırlıksız çıktılar. Dünyadan tecrit olduk. Elli yıl bile geri gidebiliriz. Türkiye hayal ve ideallerine veda edebilir!”



“ABD'den ve AB'den kopamayız” diyerek feveran eden TÜSİAD'çılar, tezkerenin reddedilmiş olmasından dolayı öfkelilerdi!



*


Milliyet'in “TÜSİAD'tan hükümete “Tomahawk füzesi!” atıldığını yazdığı gün; Rahmi Koch, Tuncay Özilhan, Ömer Sabancı, Aydın Doğan gibi belli başlı patronlar Doğan Holding'te bir araya gelip “durum değerlendirmesi” yapmışlardı!



*


O dönemde Ankara'ya gelen ve eli boş dönen ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, ziyaretin hemen öncesinde Doğan Medyası üzerinden Türkiye'ye “posta koymaya” kalkmış…



Aydın Doğan'ın Posta gazetesi “Coni Affetmiyor” manşetini atmıştı. Manşetteki imza Mehmet Ali Birand'a aitti.



Paul Wolfowitz “Türk Ordusu kendisinden beklenen liderliği gösteremedi” diyerek, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'dan yakınıyordu.



*


Tezkerenin TBMM'den geçmesi için seferber olan Paralel Yapı, aynen Amerikan makamları gibi “büyük bir hayal kırıklığı” yaşıyordu!



Mr. Locaefendi'nin talimatıyla Meclis kulisinde çok sayıda milletvekilini markaja alıp tezkereye “Evet” oyu vermeleri yönünde telkinde bulunan Paralel mensupları neticede ağır bir yenilgiyle karşılaşmışlardı.



*


Tezkereden 10 yıl sonra, 17 ve 25 Aralık 2013'teki Paralel darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla; Bağımsız Müslüman Türkiye'ye karşı çok daha büyük bir mağlubiyet yaşayacaklardı!



*


Paralel Locaefendi'nin, 1996'da cenaze namazını kıldırdığı Kasım Gülek; çok uzun yıllar önce, Columbia Üniversitesi'nde öğrenci olduğu dönemde “Rockefeller Ailesi'nin sahipliğindeki” Chase Manhattan Bank'da çalışmıştır.



Rockefeller bursuyla da Cambridge Üniversitesi'nde okumuştur.



*


Gülek'in baldızı Aylin Devrimel Radomisli, Amerikan Ordusu'nda albaydı: Mister Locaefendi'yi ABD'de (1992) Morton Abramowitz'le buluşturmuştu.



Aylin Devrimel Radomisli'nin hayatı, Ayşe Kulin'in “Adı Aylin” adlı belgesel romanında (1997) anlatılmıştır:



Kitapta, 80'li yılların ilk yarısında New York'ta bir yılbaşı partisinde Aylin Devrimel Radomisli'nin “rahibe” kıyafetiyle yer aldığından söz ediliyor…



Yılbaşı balosunda yakın dostları arasındaki genç bir adam, Aylin'e “papaz” kıyafetiyle “kavalyelik” yapmıştı!



-Bu genç adam, Ömer Koch'tan başkası değildir.



*


Kalp krizi sonucu geçtiğimiz Ocak ayında vefat eden Mustafa Koch'un yerine “Koch Holding'in başına” birkaç gün önce Mister Ömer Koch geçti!




#Çevik Bir
#Koch Holding
#Aylin Devrimel Radomisli
#Kasım Gülek
#Wolfowitz