|
Bu tuzağa düşersek tarih bizi affetmez…
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Amara Kültür Merkezi önünde bir canlı bomba saldırısı sonucu şu ana kadar 32 vatandaşımız hayatını yitirdi. 104 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımızdan 43'ü hala hastanede, 10'u ise ameliyata alındı, 9'u da yoğun bakımda.

Yüreklerimize ateş düştü. Milletimizin başı sağolsun. Böyle durumlarda insanın nutku tutuluyor. Yaşanan dehşet insanın gerçeklik sınırlarını zorluyor. Bizlere böyle oluyorsa, Allah hayatını yitirenlerin yakınlarına gani gani sabır versin.

Devlet bu hain saldırının mesullerini bulup olayı aydınlatmak için elinden geleni yapmakla yükümlüyken, siyasi partilerin, STK ve özellikle medyanın acılara sahip çıkan sorumlu / sağduyulu bir davranış sergilemeleri gerekiyor.

Saldırıya hedef olan 31 insanımız hayatını yitirdi, ama bu saldırı gerçekten tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Aynı tesbiti Adıyaman'da PKK tarafından şehit edilen askerimiz için de ifade etmeliyiz.

Bu noktada kimliği ve aidiyetinden bağımsız olarak, ölenlere, yakınlarına sahip çıkmak, adaleti tesis etmek öncelikli vazifemiz. Herkes bu ateşe imkanı kadar su dökmekle yükümlü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu olay sonrası hemen Ankara'ya gelerek bir kriz masası oluşturdu ve Çankaya Köşkü'nde bir basın açıklaması yaptı. Üç bakan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olay yerine intikal ettiler. Bölgeye gidenler arasında genel başkan yardımcıları ve bölge vekilleri de vardı.

Başbakan Davutoğlu şehit edilen askerimizin ailesini ziyaret ettikten sonra, Suruç'a geçecek, yaralıları ve aileleri ziyaret edecek.

Başbakan Davutoğlu'nun şu sözleri önemliydi…

“Gerek Suruç'ta söz konusu olan saldırı gerek Adıyaman'da askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye'ye dönük birçok sabotaj eylemlerinde bulunan terör örgütlerinin hedefi Türkiye'dir. Bu saldırı Türkiye'yedir. Türkiye'nin huzurunadır, demokrasisinedir, kamu düzeni ve halkımızın huzur ve refahınadır. Bu saldırı hepimizedir.”

Davutoğlu siyasi partilere de bir çağrıda bulunuyordu…

“Buradan bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Meclis'te grubu bulunan partilere. Bu noktada dört partinin genel başkanları olarak tam da hükümet ortaklığı çabası içine girmişken bu saldırının hedefi Türkiye'dir, Türk demokrasisidir diyorsak; şimdi dört partinin genel başkanları da biraraya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım.”

Bu çağrıyı önemsemek ve geçiştirmemek gerekiyor. Çünkü hedefte olan ülkenin toplumsal barışı, birliği ve huzurudur.

Böyle hain provokasyonlar, dehşet verici eylemler, toplumu paniğe sevk etmek, yönetim boşluğu oluşturmak ve kaos yaratmak için tertiplenir. Maalesef bu konuda oldukça tecrübeliyiz.

Dün Salih Tuna doğru yaklaşımı şöyle ifade etmişti:

“Tek yürek olmak zorundayız.

Ayakta durmak, ayakta kalmak için Alevi - Sünni, Kürt- Türk birbirimizin sırtına yaslanmak zorundayız.

“Biz hep birlikte Türkiye'yiz” diye haykırdık mı bu iş tamamdır.

Çünkü bu tavır müstevlilere, “o salladığın parmağı kırarız” demektir.

(…)

Kardeşlerim…

Kim ki Suruç katliamının ardından kardeşliğe ve birlikteliğe vurgu yapmıyor, hâlâ husumet ve kutuplaştırma peşine düşüyorsa işgalden veya bölücülükten payına düşecek paya gözünü dikiyor demektir.”

Çok doğru…

DAİŞ'in son Kobani (Ayn El Arab) saldırısında da HDP'li eşbaşkanlar faturayı hemen Türkiye'ye çıkarmış, sokak çağrısında bulunmuşlardı. Hem Demirtaş hem de Yüksekdağ, olay henüz yaşanmışken, kimse saldırı ile ilgili bir detaya sahip değilken, saldırıyı hedefine kilitlenmiş bir füze gibi AK Parti hükümetine, MİT'e yıkmaya çalıştılar.

Demirtaş, Cemil Bayık'ın bir gün önce yaptığı silahlanın çağrısının bir benzerini tekrarladı.

Demirtaş bu çağrıyı “tehlikeli” bulan medyaya da verdi veriştirdi.

Toplum bu kadar gerilmişken, bu iğrenç saldırıyı hükümete yükledikten sonra böyle bir çağrı yapmak hangi vicdana sığar?

HDP'li yöneticiler, bunu yapmayın. İnsanların ölümü üzerinden fiili durumlar yaratmak sivil siyasetin işi midir? Cemil Bayık ağzıyla konuşup insanları hedef göstermek, toplumu birbirine düşürecek, sokağı karıştıracak çağrılar yapmakla ne elde edeceğinizi zannediyorsunuz? Yapmayın…

Acımız da, kederimiz de büyük. 32 canın yakınları başta olmak üzere tüm milletimizin başı sağolsun.
#suruç saldırıs
#Amara Kültür Merkezi
#Salih Tuna
#Ahmet Davutoğlu
٪d سنوات قبل
Bu tuzağa düşersek tarih bizi affetmez…
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”