|

Selahaddin dizisinde dikkat çeken Gazze sahnesi: Ölü girer diri çıkarlar!

Pınar Görgü
17:14 - 14/02/2024 Çarşamba
Güncelleme: 18:13 - 14/02/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

Ekranların sevilen dizisi "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi", merakla beklenen 12. bölümüyle TRT 1 ekranlarında izleyicisiyle buluştu. Selahaddin’in büyük çabaları sonucunda Askalan fethedilmiştir. Ancak beklenmedik bir felaket Gazze semalarından göğe yükselir. Devletleri ve orduları parasıyla yönetecek kadar zengin bir Yahudi olan Avram, daha önce görülmemiş büyüklükte bir haçlı ordusuyla yeni bir haçlı seferi başlatır ve Gazze’de Müslümanları katletmeye girişir. Selahaddin, mazlumları kurtarmak için harekete geçerken, Gazze'ye girmenin yolunu bulur. Haçlılar tarafından eşi ve çocuğu katledilen Hızır, Selahaddin'i mezarlığa götürür "Gazze'nin kapısı mezar, ölü girer diri çıkarlar" der ve mezarlıktaki gizli tünele ulaşmasını sağlar. Peki, Selahaddin kendisini bekleyen engelleri aşabilecek midir?

Pazartesi akşamları TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, Kudüs'ün Haçlılardan kurtarılmasını ve Komutan Selahaddin Eyyubi'nin destansı hikayesini anlatmaya devam ediyor.


Selahaddin dizisinin son bölümünde neler yaşandı?

Selahaddin’in büyük çabaları sonucunda Askalan fethedilmiş, Gabriel ise Askalan ortasında bizzat Selahaddin tarafından idam edilmiştir. Askalan’ın yönetimi Sultan Nureddin’in emriyle Selahaddin ve Süreyya’ya verilir.

Selahaddin, bundan böyle
“Emir Selahaddin”
unvanıyla Zengiler için yeni fetihlerin kapısını açacaktır. Ancak beklenmedik bir felaket Gazze semalarından göğe yükselir. Devletleri ve orduları parasıyla yönetecek kadar zengin bir Yahudi olan Avram, daha önce görülmemiş büyüklükte bir haçlı ordusuyla yeni bir haçlı seferi başlatır ve Gazze’de Müslümanları katletmeye girişir. Büyük kıyımı önceden sezen Selahaddin, Gazze’deki mazlumları kurtarmak için harekete geçerken, savaşçılığıyla diyara nam salmış “Musul Kaplanı” lakaplı Melik Mevdud, Askalan’a gelir ve Selahaddin ile Nureddin’in tüm planları alt üst olur.
Selahaddin Gazze'ye girmenin yolunu bulur. Haçlılar tarafından eşi ve çocuğu katledilen Hızır, Selahaddin'i mezarlığa götürür
"Gazze'nin kapısı mezar, ölü girer diri çıkarlar"
der ve mezarlıktaki gizli tünele ulaşmasına yardım eder. Gizli tünele girdiklerinde ise feci bir tuzakla karşılaşırlar. Peki, bir yanda gözünü kan bürümüş Avram, diğer yanda Mevdud arasında kalan Selahaddin bir başına engelleri aşabilecek midir? Başrollerini Uğur Güneş ile Dilin Döğer’in paylaştığı dizinin yeni bölümü için nefesler tutuldu.
#Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi
#TRT 1
#Gazze
2 ay önce