|

Çin'in 1 numarası belli oldu!

Ne Apple ne Huawei ne de Samsung! Çin'de işler, değişik işler!

Yeni Şafak ve
14:02 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan

nun ertesinde şimdi de dünyanın bir numaralı akıllı telefon pazarı olan Çin'deki durum belli oldu.



Pazar araştırma ve analiz firmaları Canalys'in imzasını taşıyan

, Çin pazarının bir numaralı oyuncusu %15.2'lik pazar payı ile Xiaomi olurken bir diğer Çin devi Huawei ise %14.7 ile ikinci sırada geliyor. Apple'ın iPhone'u ise %12.5 ile üçüncülük koltuğunun sahibi.



Xiaomi'nin birinciliği kazanmasında en önemli faktörün Redmi Note 3 modelinin yüksek satış adetine erişmesi olarak belirtiliyor ki kendisi dünkü haberimizde de belirttiğimiz gibi Antutu veritabanına göre de Çin'de %6.80'lik yaygınlık oranı ile en çok satılan akıllı telefon unvanının sahibi. Dahası küresel bazda da Galaxy S6 ve Note 5'in hemen gerisinde üçüncü popüler telefon. Üstelik sadece Çin'de değil; G. Kore, Vietnam, Malezya ve Hong Kong gibi ülkelerde de en popülerler listesine girmeyi başardı.





Geçtiğimiz sene küresel çapta gerçekleştirdiği 70 milyon adetlik satışla Huawei'nin gerisine düşen Xioami'nin bu sene işinin daha da zor olduğu ise muhakkak. Neticede rekabetin arttığı fakat buna mukabil pazarın daraldığı bir numaralı pazar Çin pazarı. Huawei gibi farklı sektörlerde de hizmet veren (ki kendileri dünyanın bir numaralı ağ teknolojileri firması) el kolu uzun devlerin küresel piyasada da etkisi doğal olarak daha fazla. Keza fiyat kırma lüksleri de var. Buna karşılık Xiaomi çok daha kısıtlı imkanlara sahip ki bu halde dahi birinciliğini sürdürmesi kesinlikle büyük bir başarı.



Bu vesileyle yeni amiral gemileri Mi 5'i de 24 Şubat'ta satışa sunacaklarını bir kez daha hatırlatalım:








#xiaomi
#huawei
#akıllı telefon
#android
#Xiaomi Mi 5
8 yıl önce