|

Android dünyasının en popüler akıllıları belli oldu (2015)

ABD ile G. Kore'nin neden 'teknolojinin beşiği' olduğunu anlamak istiyorsanız listeye bakmanız yeterli.

Yeni Şafak ve
00:47 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:47 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mobil platformun en popüler testlerinden birisi olan Antutu, 2015 yılının son çeyreği itibarı ile Android ekosisteminin en popüler akıllı telefonlarını listeledi.



Önce listeye bakalım ardından detayları aktaralım:




Gördüğümüz gibi listenin başını Android platformunun 2015 yılı tepe seviye temsilcileri olan Galaxy S6 ile Note 5 çekiyor. Antutu veri tabanına kayıtlı Her 10 telefondan 1 tanesi bu ikisinden birisi.



Diğer bir önemli detay ise Çin menşeli modellerin listeyi adeta istila etmiş oluşu. Samsung'un yukarıdaki iki modeli ile Tayvan menşeli Asus'un Zenfone 2'si haricinde kalan tüm modeller Çin'den.



Ülke ülke baktığımızda ise en popüler üç telefonun şu şekilde sıralandığını görüyoruz:



  • ABD:
    Note 5 - Nexus 6P - Nexus 6
  • Çin:
    Redmi Note 3 - LeTV 1S - Xiaomi 4C
  • G.Kore:
    Note 5 - LG G3 - Galaxy S6
  • Rusya:
    Redmi Note 2 - Zenfone 2 - Galaxy S6
  • Almanya:
    Galaxy S6 - Galaxy S5 - Galaxy S6 Edge


Buradaki sonuçlar da aslında ülkelerin ekonomik gelişmişliği ve teknolojiye yakınlığı ile doğru orantılı gördüğümüz gibi. Örneğin Android sisteminin 'saf Android' temsilcileri olan Google imzalı Nexus ailesi ABD'nin en popüler 2. ve 3. Android telefonu ki bu da ABD'nin neden teknolojinin beşiği olduğunu bir kez daha gösterir nitelikte.



Keza Samsung her ne kadar ekonomik açıdan az gelişmiş ülkelerde kan kaybediyor olsa da gelişmiş ülkelerde halen zirvede. Bunun en net örneği ise Almanya. Keza G. Kore'de de listeye sadece tek bir Çin modeli (Redmi Note 3) girdiğinin notunu düşelim. Kalan 9 modelin hepsi ya Samsung ya LG ya da Nexus ailesinden ki ABD için dediğimiz 'teknoloji beşiği' tanımlamasını G. Kore için de yapıyoruz doğal olarak.



Çin'de ise listeye giren tek yabancı isim Note 5. Ki o da ancak 4. sıradan giriş yapabilmiş. Kalan tümü Çin menşeli ürünler.



Son olarak da dikkatimizi çeken bir diğer ayrıntıyı aktaralım: 2015 yılının en başarılı ismi olan Huawei'nin listeye kattığı hepi topu iki tane akıllısı var ki (Mate 8 ve Honor 4C) bu ikisi bile sadece Çin (Mate 8) ile Vietnam'daki (Honor 4C) en popülerler listesinde yer alabilmişler. Diğer hiçbir ülkede ilk 10 model içerisinde yoklar. Buna rağmen Huawei'nin geçtiğimiz seneyi

ve Apple ve Samsung'un gerisinde açık ara 3 numaraya oturması gerçekten enteresan bir veri.



Listelerin tamamına ve rapora

erişebilirsiniz.





















#android
#samsung
#huawei
#akıllı telefon
8 yıl önce