|

Marcelo kartal oldu

Ersan'ın yanına takviye olarak Alexis Delgado'yu transfer eden siyah-beyazlılar, yeni bir stoper hamlesi daha yaptı. Milosevic'in performansından memnun kalmayan Beşiktaş, Marcelo Guedes'i sezon sonuna kadar kiraladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:27 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Devre arası transfer döneminde kadroya stoper Alexis Delgado ve kaleci Denys Boyko takviyesini yapan, Spartak Moskova'dan transfer ettiği sağ açık Aras Özbiliz'i ise sezon sonuna kadar kiralayan Beşiktaş, transfer döneminin bitmesine bir gün kala yeni bir stoper hamlesinde bulundu.



Almanya'da bulunan Dış transferden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları, Hannover 96 Kulübü ile Brezilyalı stoper Marcelo Guedes için pazarlık masasına oturdu ve transfer gerçekleşti.



Siyah-beyazlılar, Hannover 96'dan transfer etmek istediği Marcelo'ya karşılık İsveçli stoperi Alexander Milosevic'i takasta teklif etti. Milosevic teklifini daha önce reddeden Alman ekibi, daha sonraki pazarlıklarda Milosevic'in transferde takas olarak kullanılmasını onayladı. Milosevic de Alman Bundesliga ekibi Hannover'da forma giymeyi kabul ederken siyah-beyazlılar da transferin gerçekleştiğini borsaya bildirdi.



Beşiktaş, Milosevic'i Hannover'e takas olarak verirken Marcelo'yu da sezon sonuna kadar kiraladı.



Beşiktaş, Brezilyalı stoperi sezon sonunda kadrosuna katmak isterse satın alma opsiyonu 1.2 milyon Euro olacak.


Marcelo, siyah-beyazlı takımdan sezon sonuna kadar 450 bin Euro alacak.



Marcelo, transferin son günü olan bugün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçirilecek. 28 yaşındaki Brezilyalı stoper daha sonra resmi sözleşmeye imza atacak.



İstikamet İstanbul

Beşiktaş'ın yeni transferi Marcelo Guedes, İstanbul yolculuğu öncesi sosyal medyada bir fotoğraf paylaştı ve altına 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Portekizce) 'İstikamet İstanbul' diye yazdı.







Marcelo Guedes kimdir?

Tam adı: Marcelo


Antonio Guedes Filho


D.Yeri: Sao Vicente (Brezilya)


D.Tarihi: 20 Mayıs 1987 (29)


Boy: 190 cm


Pozisyon: Stoper



-Profesyonel kariyerine Santos'ta başlayan Marcelo Guedes, daha sonra Polonya'da Wisla Krakow ve Hollanda'da PSV formaları giydi.



-Marcelo Guedes, 3 yıldır Hannover 96 forması giyiyor. Bu sezon 19 lig maçında görev yapan 28 yaşındaki stoper, tamamında ilk 11'de sahaya çıktı; her karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı.



-Kadro istikrarı olan, kariyeri boyunca fazla sakatlık yaşamayan Guedes, geçen sezon da ligde 34 maçın tamamında forma giymiş; tamamında 90 dakika görev yapmıştı.



-Uzun boyu, hava hakimiyeti, çabukluğuyla ön plana çıkan Brezilyalı stoper, savunmada sert yapısıyla dikkat çekiyor. Mücadeleci bir yapısı olan Guedes için genellikle eleştirilen nokta; kademe hataları.



-Kariyerinde 221 maç tecrübesi bulunan 28 yaşındaki yıldız, 10 gol atma başarısı gösterdi; 36 sarı kart, iki de kırmızı kart gördü.



#Marcelo
#beşiktaş
#transfer
8 yıl önce