Denge Araştırma, 10-15 Ekim 2015 tarihleri arasında 34 ilde yaptığı “Türkiye Gündemi Kamuoyu Araştırması" projesi çerçevesinde, sosyal, siyasi ve ekonomik parametreler ışığında halkın siyasete ve siyasilere bakış açısını analiz etti.
Çalışmada, her ilde ayrı ayrı demografik ve siyasi dağılım doğrultusunda örneklem kümesi oluşturan Denge, araştırmayı Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak illerinde yaptı.
AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Parti (MHP) , Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Saadet Partisi'ni (SP) kapsayan anket sonuçlarında kararsız ve cevap vermek istemeyen seçmenin de oylarına yer verildi.
Vatandaş, AK Parti'yi tek başına iktidar görmek istiyor ancak son anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı bıçak sırtında.
Yaş, cinsiyet, eğitim durumu, ırk ve bölgelere göre dağılım tabloları oluşturulan ankette çok çarpıcı detaylara ulaşıldı.
Son aylarda yaşanan terör olaylarının ardından vatandaşa, sokağa çıkma yasakları, çözüm süreci, hava ve kara harekâtları, güvenlik endişesi konularında birçok soru yönetilerek ülkedeki genel hava yansıtıldı. Vatandaşın terör saldırıları sırasında PKK'ya karşı dik bir duruş sergileyemeyen partilere karşı tutumu hazırlanan ankette çok net gözler önüne serildi.
7 Haziran seçimlerinin ardından seçmen safını değiştiriyor. CHP'nin yüzde 1,9'u, MHP'nin 9,3'ü, HDP'nin 2,9'u ve Saadet Partisi'nin 10.7'si 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy vermeyi düşünüyor.
7 Haziran seçim sonuçları ile kıyaslandığında 1 Kasım seçimlerinde AK Parti oylarının artacağını düşünen kesimin oranı yüzde 46 iken CHP'de yüzde 38.2, MHP'de yüzde 15, HDP'de yüzde 19.1.