|

Tekirdağ'da kimya fabrikasında yangın çıktı: Can kaybı ve yaralı yok

Kocaeli'nin Derince ilçesinde TMO silosundaki patlamanın ardından Tekirdağ’da da kimya fabrikasında yangın çıktı. Fabrikayı alevler sararken çıkan dumanlar kentin her yerinden görüldü. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yangında herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığını belirtti. Kısa sürede müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

16:15 - 7/08/2023 Pazartesi
Güncelleme: 18:43 - 7/08/2023 Pazartesi
AA
Tekirdağ
Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren kimya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Fabrikadaki işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Diğer yandan kimya varillerin patlaması da yangının boyutunu artırdı.

Yangının diğer fabrikalara sıçrama ihtimaline karşı ekipler tedbirlerini arttırarak, fabrikanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tekirdağ Valisi: Can kaybı yok

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yangında herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığını belirtti.

Yangının yayılmadan kontrol altına alındığını ifade eden Yıldırım, "Kimyasal ürünler olduğu için fabrikanın içerisinde bazı ürünler yanmaya devam ediyor. Ekipler onu söndürme gayreti içerisinde. İstanbul'dan da gelen 10 itfaiye ekibiyle birlikte çalışmalar hız kazanacak. Kısa zamanda tamamen söndüreceği konusunda ümidimizi muhafaza ediyoruz." dedi.


Yıldırım, yangına kısa sürede müdahale edildiğini dile getirerek, "Şu ana kadar etrafa yayılması söz konusu değil. Kimyasalların dumanı birilerini zehirleyecek durumda değildir. Onun için bir tehlike söz konusu değil. Olmasaydı diye ümit ediyoruz ama artık ekipler söndürmeye gayret ediyor." ifadelerini kullandı.


#Tekirdağ
#fabrika
#yangın
9 ay önce