|

Altına yatırım çağrısı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, küçük tasarruflarla enflasyona karşı korunmak için altına yatırım yapmayı önerdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:08 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ayda 1 çeyrek altın biriktirerek yıl sonunda 12 çeyrek yani 21 gram altın biriktirilebileceğini kaydeden Başman, bunun da bugünün rakamıyla 2 bin liraya denk geldiğini vurguladı. Türkiye- Rusya ilişkileri ile komşu ülkelerdeki sıkıntıların 2016 yılı için umut vermediğini anlatan Başman şöyle konuştu:



“Enflasyona karşı biz vatandaşlarımızı altına yatırımı öneriyoruz. Bunu küçük tasarruflarla yerine getirebilirler. Ayda 1 çeyrek alsanız 1 yılda 12 çeyrek ve 21 gram altına denk gelir. 'Damlaya damlaya göl olur' sözünden yola çıkarak kazanan birikim yapan olacaktır. Bankaya yatırılan para enflasyonda erir ama altın enflasyona karşı da garantidir.”



İŞLERİMİZ AÇILDI

Başman yaz sezonunda 2- 3 yıl öncesine göre işlerinin açıldığını, ancak yurtdışından gelenlerde altına yönelme geleneğinin azaldığını, müşterilerinin bir çoğunu kırsal alanda yaşam sürdüren kişilerin oluşturduğunu sözlerine ekledi.




#altın
#yatırım
#çağrı
8 yıl önce