|
Hazal yaprakları!..

Trabzonspor, U19 Elit A Ligi takımı Türkiye şampiyonu oldu. Bordo-mavili kulüp bu yaş kategorilerine öylesine değer veriyor ki A Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gençlerin başarısını yerinde izlemek ve destek vermek için Antalya’ya gitti.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da yer aldığı turnuvada Trabzonspor karşısında kaybetse de küçümsenemeyecek bir oyun oynayan Samsunspor’u da kutlamak gerekiyor. Karadeniz’in iki kentinden ortalama 40 gencin mücadele ettiği bir final geride kaldı.

Önemli olan final maçı gibi bu iki takımda forma giyen gençlerin geride bırakılmaması.

Geçmişe şöyle bir baktığımızda Trabzon, bu tür organizasyonlarda sayısız başarı elde etti. Öyle ki bunu ülke sınırlarına taşıyarak dünyada da adını duyurdu.

Trabzon Lisesi’nin 2003 yılında, Erdoğdu Lisesi’nin ise 2015 yılında Dünya şampiyonu olmasından sonra Türkiye şampiyonu olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi de dünya kupasını üçüncü kez Trabzon’a getirmek için çalışıyor.

Bu takımların oyuncularının büyük bir çoğunluğu Trabzonspor alt yapısından yetişen ve orada da faaliyet gösteren oyuncular.

Sizin anlayacağınız bugünkü adı Akademi olan Trabzonspor alt yapısının eğitim alan çocukları gittikleri okulların takımlarını da zirveye taşıyor.

Takımlarını zirveye taşıyor da sıra kendilerine geldiğinde işin rengi de, şekli de değişiyor. Erdoğdu Lisesi Yusuf Yazıcı ile şampiyon olurken, okul takımının tamamını oluşturan alt yapıdan ikinci bir isim sayamıyoruz.

Trabzon Lisesi ile Dünya kupasında gol kralı olan Ergin Keleş’in Hazal yaprağı gibi savrulma öyküsünü biliyoruz.

İki Dünya Kupası kazanan ve üçüncüsü için hazırlanan bir şehrin, alt kategoriden profesyonel anlamda elle tutulan birkaç oyuncu dışında değersizleştirilmesini ve imha edilmesini sadece izliyoruz.

Bugün U19 Elit A Ligi'nde şampiyon olan Trabzonspor takımından gelecek sezon ve belki bir sezon sonra profesyonel takıma katılacak oyuncular yok mu dersiniz?

Var tabii ki…

Trabzonspor’da da var diğer U19 takımlarında da…

Yeter ki yetkililer değer versin, toplum imha etme içgüdüsü ile yaklaşmasın.

Alt kategorilerde yer alırken çok sevimli olan ve başarılı olan bu çocuklar ne oluyorsa profesyonel

takım seviyesine geldiklerinde oluyor. Sevilmiyorlar, dışlanıyorlar ve imha ediliyorlar.

Sonra da hazal yaprağı gibi savruluyorlar…


#Spor
#Futbol
#Ali Kemal Yazıcı
14 gün önce
Hazal yaprakları!..
Son ezan
Refah’ta İsrail var!
Yeryüzündeki cehennem
‘Mad Max’ çağına girmeden…
Gazze yanarken 2 milyarlık İslâm dünyasını arayanlara